Dr. Giunta

DR. GABRIELE GIUNTA

Dr. Gabriele Giunta is een gecertificeerd plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg Esthetische Chirurgie (RIZIV-nummer 1-19461-43-210) en lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie.

In 2012 behaalde hij zijn diploma als arts aan de Universiteit van Palermo (Italië). In 2018 voltooide hij zijn verdere opleiding in Plastische, Reconstructieve en Esthetische Chirurgie aan dezelfde Universiteit van Palermo.

Dr. Giunta heeft op zijn werkterrein zowel in Italië als in het buitenland een intensieve opleiding genoten. Zoals op de dienst Plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie, handchirurgie en microchirurgie in het Universitair Ziekenhuis Centrum (CHU) – SOS Mains in Bordeaux (Frankrijk). Maar ook op de dienst Plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie aan de Universiteit van Zürich (Zwitserland) en de dienst Plastische, reconstructieve en esthetische chirurgie in het Universitair Ziekenhuis Brussel (UZ Brussel).

Tijdens zijn academische carrière heeft Dr. Giunta een sterke interesse ontwikkeld in
borstreconstructie, reconstructie van de onderste ledematen en hoofd- en halsreconstructie.

Naast zijn expertise in reconstructie, heeft hij ook een sterke interesse ontwikkeld in esthetische borst, buik, lichaam en gezichtchirurgie, alsook de niet-chirurgische esthetische behandelingen (filler injecties, botulinum toxine…).

In 2019 slaagde hij voor het Ebopras examen (European Board of Plastic, Reconstructive and Aesthetic Surgery) en Esthetische Chirurgie) en werd een Fellow van deze Society (Febropras).

In datzelfde jaar vervoegde hij het klinisch team van de dienst Plastische Heelkunde van het UZ Brussel, onder leiding van Prof. M. Hamdi, waar hij momenteel werkzaam is als vast staflid.

Sinds 2021 is hij werkzaam in het CHIREC- DELTA ziekenhuis als consulent – plastisch chirurg.

Dr. Giunta is ook de auteur en medeauteur van talrijke wetenschappelijke publicaties en wetenschappelijke boeken op het gebied van esthetische en reconstructieve chirurgie.

Dr. Giunta is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische, Esthetische en Reconstructieve Chirurgie (RBSPS).